• AdA '04
  • AdA '04
  • AdA '04
  • AdA '04
Wie zijn wij?
Geschreven door Bas   

Wie?

AdA ’04 is een jeugdschaakvereniging in Ouderkerk aan de Amstel (AdA), opgericht in 2004 (’04). Wij richten ons bewust op de jeugd. Kinderen die al op school of thuis schaken krijgen op AdA ’04 de kans meer te spelen, meer te leren en meer te doen. Ze krijgen training van professionele en ervaren jeugdschaaktrainers op hun eigen niveau. Ze schaken met elkaar in een eigen competitie. En ze schaken ook tegen kinderen van andere verenigingen, in de jeugdcompetitie van de Amsterdamse Schaakbond (SGA) of in toernooien en kampioenschappen. 

Waarom?

Bij AdA ’04 staat het kind centraal en niet puur het schaken zelf. Het gaat ons om de ontwikkeling van het kind, in mentaal en sportief opzicht, niet om uitsluitend presteren. Als een kind zichzelf ontwikkelt en zich daar ook bewust van is, neemt het plezier in wat hij doet toe. Zijn prestaties worden dan ook vanzelf beter. Sleutelbegrippen voor ons zijn stimuleren, vrijlaten en zelflerend vermogen. Stimuleren wil zeggen dat ieder kind persoonlijke aandacht krijgt: van zijn trainer, van zijn teamleider of van zijn begeleider bij een schaaktoernooi. Vrijlaten wil zeggen dat ieder kind geprikkeld wordt om zich te ontwikkelen zonder hem dwang op te leggen. Zelflerend vermogen wil zeggen dat kinderen niet alleen maar schaaktrucjes en theorie leren, maar vooral hoe zelf problemen te doorzien en op te lossen. Dat maakt hen bewust van hun mogelijkheden en mentaal sterker.

Waar?

Wij schaken in de Jan Hekmanschool, Polderweg 5, Ouderkerk aan de Amstel.

Wanneer?

Wij schaken op de maandagavond. De tijden waarop wij schaken wisselen per leeftijdsgroep:

- jeugdleden 19.00 – 20.30 uur
- volwassenen (alleen externe competitie) vanaf 20.00 uur
 
Wat?
AdA '04 heeft een breed programma. Om te beginnen gewoon tegen elkaar schaken. We hebben een eigen clubkampioenschap (interne competitie). Daarnaast doen we mee aan de jeugdcompetitie van de SGA, met twee teams in de C-jeugd (t/m 14 jaar). Verder is training een belangrijk onderdeel bij AdA '04. Trainen is wat anders dan schaakles: het gaat niet (alleen) om kennisopbouw, maar vooral om oefenen in de praktijk. Ten slotte organiseert AdA '04 allerlei andere activiteiten. Voor de eigen leden bijvoorbeeld een snelschaakkampioenschap, een doorgeefschaaktoernooi en simultaans. En dan hebben we ook nog ons jaarlijkse Grand Prix-toernooi waar alle jeugdschakers uit Amsterdam en omgeving aan mee mogen doen. En misschien wel het leukste van het seizoen: het schaakkamp dat we elk jaar samen met VAS organiseren in het Pinksterweekend.
 

Gemaakt door: Eierkoek Webdesign